Reis- en annuleringsverzekering

Jaarlijks reizen miljoenen Nederlanders naar vele bestemmingen over de hele wereld. Dit kan variëren van een weekend op de Veluwe tot een safari in Afrika en alles daartussen.

Het hebben van de juiste reis- en annuleringsverzekering is hierbij van cruciaal belang.

Het misverstand wil nogal eens bestaan, dat de reisverzekering uitsluitend is bedoeld voor de bagage. Onder het mom ik heb toch maar weinig bij mij, wordt de reisverzekering dan te makkelijk overgeslagen.

De reisverzekering gaat echter veel verder op het gebied van echt belangrijke zaken.

U kunt hierbij denken aan medische kosten. Lang niet alle zorgverzekeraars vergoeden in het buitenland gemaakte medische kosten, of niet volledig.

Dit geldt ook voor de kosten van repatriëring. Ziekte, een ongeval of een calamiteit op uw vakantiebestemming kunnen het noodzakelijk maken u, onder begeleiding, terug te brengen naar Nederland.  De kosten die dit met zich meebrengt kunnen in de vele tienduizenden euro’s lopen.

Jaarlijks krijgen de samenwerkende alarmcentrales meer dan 100.000 hulpverzoeken op vele fronten.

Naast de reisverzekering kan ook de annuleringsverzekering van belang zijn. Als u het hele jaar hebt gespaard om die, welverdiende, vakantie te kunnen maken, zou het wel erg zuur zijn als deze vakantie door bijvoorbeeld ziekte van uzelf of familieleden niet door kan gaan of tussentijds moet worden afgebroken. De reis is betaald en kent meestal geen (volledige) terugbetaling als u moet annuleren.

Graag kijken wij samen met u wat de beste en voordeligste oplossing is om al deze risico’s af te dekken. Denk hierbij ook aan het verschil in premie voor een aflopende of doorlopende reisverzekering.

Tot slot willen wij u nog wijzen op het hardnekkige misverstand dat een creditcard een reisdekking heeft en de reisverzekering overbodig maakt. De dekking op meeste creditcards beperkt zich tot een aanvullende dekking bij reisvertraging of vertraging  van uw bagage.

Klik hier voor een overzicht van wat een aantal creditcards precies dekt op dit gebied.